"Histria Tiger" primește botezul

777
Astăzi, Șantierul Naval Constanța marchează un dublu eveniment: botezul celei de a 440-a nave construite pe parcursul a 116 ani de existență și a 10-a, din seria tancurilor chimice de 41.000 tdw.
"Histria Tiger" este ultima realizare a companiei constănțene. "Chila a fost pusă la 1 martie 2007, lansarea la apă a avut loc în acest an, pe 15 iunie. Probele de mare vor fi efectuate între 4 și 6 iulie, iar livrarea va avea loc pe 15 iulie" – a declarat inginerul Paul Hârțescu, coordonatorul proiectului.
Construcția navei a fost marcată de câteva performanțe notabile – afirmă Hârțescu. Astfel, gradul de saturare al secțiilor și blocsecțiilor cu elementele de armare a crescut față de navele din serie. Volumul lucrărilor de vopsitorie efectuate în perioada de premontaj și montaj a crescut. Armarea avansată a navei a permis ca o serie de probe ale instalațiilor să se realizeze în perioada de montaj în doc. De asemenea, timpul dintre lansarea la apă și livrare s-a redus de la o lună și jumătate la o lună. "Obiectivul nostru este să scurtăm perioada de doc la trei luni, pentru a realiza 5 – 6 nave pe an" – a declarat inginerul.
Paul Hârțescu a mai coordonat lucrările la tancul chimic nr. 5. Următorul proiect de care va răspunde este construcția unei nave de 50.000 tdw. Debitarea primelor table va începe chiar în această lună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5801 secunde