Hugo Chavez, reales președinte al Venezuelei

180
Hugo Chavez, reales președinte al Venezuelei - chavez-1349699878.jpg
Președintele în exercițiu Hugo Chavez a fost reales, duminică, la președinția Venezuelei, câștigând 54,42 la sută din voturi, față de 44,97 la sută obținute de candidatul opoziției, Henrique Capriles Radonski, după numărarea a 90 la sută din buletinele de vot, au anunțat autoritățile. 


"Candidatul Hugo Chavez Frias a obținut 54,42 la sută din sufragii", adică 7.444.082 milioane de voturi, în timp ce principalul can-didat al opoziției, Henrique Capriles Ra-donski, a întrunit 44,97 la sută din voturi, respectiv 6.151.544 buletine de vot, a declarat președintele Consiliului Electoral Național (CNE), Tibisay Lucena. "Am atins una dintre cele mai ridicate rate de participare din ultimele decenii", de 80,94 la sută, a adăugat ea. 

Anunțul privind victoria președintelui în exercițiu a fost salutat cu focuri de artificii în capitala Caracas.

"Îi mulțumesc poporului meu iubit! Trăiască Venezuela! Trăiască Bolivar!" și "Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Vă mulțumesc tuturor!", a scris Chavez imediat pe contul său de Twitter.

Aflat la putere din 1999, președintele Chavez a fost reales duminică pentru un al treilea mandat de șase ani la conducerea acestei țări care dispune de importante rezerve de petrol și în care a inițiat o "revoluție socialistă".

La scurt timp după anunțul oficial, candidatul învins, Henrique Capriles Radonski, și-a respectat angajamentul de a nu contesta rezultatele, felicitându-l pe președintele ales și mulțumindu-le celor peste șase milioane de persoane care i-au acordat încrederea lor.

"Pentru a câștiga, trebui să știi să pierzi", a declarat fostul guvernator al statului Miranda, al doilea ca număr de locuitori din țară, care a reușit să reunească în spatele său majoritatea curentelor de opoziție, atât de dreapta, cât și de stânga, ceea ce i-a permis să înregistreze un scor istoric pentru un opozant de la accederea la putere a lui Hugo Chavez.

v v v

Fostul locotenent-colonel, în vârstă de 58 de ani, slăbit o vreme de un cancer cu care a fost diagnosticat în iunie 2011, a beneficiat în continuare, duminică, de sprijinul claselor populare, majoritare printre cei 28,9 milioane de venezuelani, grație numeroaselor sale proiecte sociale puse în aplicare de Guvern. 

Acest scrutin a fost monitorizat îndeaproape în străinătate, unde Chavez și politica sa sunt adeseori controversați, în special în Statele Unite, principalul partener comercial al țării și primul client al exporturilor sale de petrol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Actual : Hugo Chavez  nu a murit,  e la tratament!
Pagina a fost generata in 0.3728 secunde