Hugo Chavez respinge deciziile Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris

402
Hugo Chavez respinge deciziile Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris - hugochavez-1326114502.jpg

Articole recomandate

Președintele venezuelean, Hugo Chavez, a afir-mat că nu va recunoaște deciziile Curții Interna-ționale de Arbitraj (ICC) de pe lângă Banca Mondia-lă și că țara sa se va retrage din această organizație.

"În prezent, pentru că nu amenință cu ICC, trebuie să părăsim această organizație. Nu vom recunoaște nicio decizie a ICC", a declarat duminică Chavez, făcând aluzie la o plângere a concernului multinațional ExxonMobil pe lângă Curtea de la Paris ca urmare a naționalizării activelor sale printr-un decret semnat de liderul de la Caracas în 2007.

Camera Internațională de Comerț, al cărei sediu este la Paris, a ordonat Guvernului venezuelean să plătească 907 milioane de dolari companiei americane pentru naționalizarea activelor, o cotă de sub 10% față de suma de 12 miliarde de dolari reclamată de Exxon. "Iar acum Exxon ne amenință, în timp ce Parisul a decis că suma datorată de Venezuela nu este de 12 miliarde de dolari", s-a indignat președintele venezuelean.

Chavez a ordonat în 2007 naționalizarea resurselor petroliere prin introducerea societăților mixte în care firmele străine sunt minoritare, compania națională a petrolului din Venezuela PDSVA deținând un minim de 60% din active.

Decizia Camerei Internaționale de Comerț nu pune capăt contenciosului dintre grupul petrolier american și Caracas, alte procese fiind în continuare pe rol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4702 secunde