Iarna face ravagii în Austria. Avalanșele și căderile masive de zăpadă au provocat cinci morți, iar două persoane sunt dispărute

360
Iarna face ravagii în Austria. Avalanșele și căderile masive de zăpadă au provocat cinci morți, iar două persoane sunt dispărute - austria85046200-1546941760.jpg

Articole recomandate

Ninsorile abundente și riscul de producere a avalanșelor au îngreunat deplasările în mai multe regiuni ale Austriei, țară în care unele localități au rămas izolate, cinci persoane au decedat, iar alte două sunt date dispărute.

Până la 150 de centimetri de zăpadă s-au acumulat începând de la mijlocul săptămânii trecute în centrul și nordul acestei țări muntoase, potrivit serviciilor meteorologice austriece. Acumulările de zăpadă și riscul de producere a avalanșelor au făcut ca numeroase drumuri să devină impracticabile, iar drumețiile pe munte sunt considerate periculoase în aceste condiții.

Trei schiori, doi germani și un sloven, au murit la sfârșitul săptămânii trecute în afara domeniului schiabil. Trupurile altor două persoane au fost descoperite luni în zăpadă. Cei doi, o femeie în vârstă de 23 de ani și un bărbat de 28 de ani, plecaseră la drum pentru a reface stocurile de provizii pentru animalele sălbatice, însă au fost surprinși de o avalanșă, au anunțat luni salvatorii montani.

Alți doi excursioniști au fost dați dispăruți în nord-estul țării. În regiunea Salzburg, la altitudinea de 2.317 de metri, stratul de zăpadă măsoară aproape trei metri. În landul Stiria (sud-est), aproximativ 2.000 de persoane, printre care și turiști, au rămas blocate în unele localități situate în vale după ce drumurile către acestea au devenit impracticabile. În același land, autoritățile din domeniul educației au recomandat elevilor să nu pornească la drum către unitățile de învățământ luni, prima zi de școală din acest an, în cazul în care căile de acces nu erau sigure. Mai multe școli din regiunea Salzburg vor rămâne închise marți și miercuri.

În masivul Hochkar din Austria Inferioară, domeniul schiabil a fost închis luni, iar localnicii și turiștii au fost rugați să părăsească zona.

În Austria și sudul Germaniei sunt așteptate începând de marți alte ninsori care ar putea adăuga între 25 și 80 de centimetri de zăpadă stratului deja existent.

În timpul weekendului, ninsorile au provocat întârzieri și anulări ale trenurilor în Bavaria, revenirea din vacanță a fost perturbată, iar școlile din mai multe localități din această regiune vor rămâne închise săptămâna aceasta. Sâmbătă, un schior în vârstă de 20 de ani și-a pierdut viața în urma unei avalanșe produse în Alpii bavarezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.154 secunde