Iată cum combate Kim Jong Un seceta din Coreea de Nord

74
Iată cum combate Kim Jong Un seceta din Coreea de Nord - kimjong-1651763446.jpg
Coreea de Nord a trimis funcționari guvernamentali și muncitori din întreprinderi la fermele din întreaga ţară, pentru a ajuta la combaterea efectelor secetei care amenință recoltele, au anunţat miercuri publicațiile oficiale ale regimului de la Phenian.

Coreea de Nord, care suferă de o penurie cronică de alimente, este deosebit de vulnerabilă la dezastrele naturale - în special la inundaţii şi secetă - din cauza lipsei de infrastructură, a defrişărilor şi a deceniilor de administrare proastă a statului.


Rodong Sinmun, jurnalul oficial al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare în Coreea de Nord, a scris miercuri că funcţionari ai guvernului, angajaţi care lucrează în întreprinderi şi uzine s-au alăturat luptei în zonele afectate de secetă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.


„De îndată ce au ajuns, au început să ude, lucrând împreună cu agricultorii pentru a lupta împotriva naturii”, potrivit jurnalului.

Articolul nu a precizat însă amploarea pagubelor suferite până în prezent, dar a subliniat că aceste măsuri urmăresc limitarea consecinţelor actualului val de secetă şi prevenirea unor eventuale pagube ulterioare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3246 secunde