Iată planul Chinei de a ajunge dincolo de Lună și Marte

87
Iată planul Chinei de a ajunge dincolo de Lună și Marte - chinaplan-1654699691.jpg

Articole de la același autor

Trei astronauți chinezi au început duminică o misiune spațială de șase luni, în care vor lucra la noua stație spațială a țării, Tiangong, aflată în curs de finalizare. Acesta este cel mai recent pas al Chinei în încercarea de a deveni lider în materie de putere spațială în deceniile următoare, potrivit BBC News.


Anul trecut, China a pus pe orbită primul modul al stației sale spațiale Tiangong sau „Palatul Ceresc”. Până la sfârșitul anului este planificat să i se adauge mai multe module, printre care și un laborator de știință numit Mengtian.

Anul viitor, China va lansa un telescop spațial, numit Xuntian. Acesta va zbura aproape de stația spațială Tiangong și va andoca la aceasta pentru întreținere și alimentare.


Tiangong va avea propria putere, propulsie, sisteme de susținere și spații de locuit. Un alt zbor cu echipaj uman ar putea avea loc în luna decembrie. Echipajul prezent la bordul staţiei Chinei va fi compus atunci din şase astronauţi. Staţia spaţială chineză va avea forma literei „T”. Atunci când construcția va fi încheiată, va cântări în cele din urmă 66 de tone. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3147 secunde