Igor Dodon l-a respins, pentru a doua oară, pe candidatul guvernului la funcția de ministru al Apărării

121
Igor Dodon l-a respins, pentru a doua oară, pe candidatul guvernului la funcția de ministru al Apărării - igor-1505910257.jpg

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins, marți, pentru a doua oară, candidatura propusă de coaliția de guvernare în persoana lui Eugen Sturza, vicepreședintele Partidului Popular European din Republica Moldova, la funcția de ministru al Apărării, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituției, potrivit experților citați de Radio Chișinău. 


Anticipând această decizie a președintelui, guvernul s-a adresat deja Curții Constituționale să clarifice situația în care șeful statului refuză repetat o candidatură la funcția de ministru. Executivul face referire la o hotărâre recentă a Curții Constituționale, care prevede că președintele nu poate bloca numirea guvernului chiar dacă nu este de acord cu componența nominală a acestuia. 


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că refuzul șefului statului produce un "mic blocaj instituțional", dar că acesta va fi depășit după ce Curtea Constituțională va descrie mecanismul pe care să-l urmeze autoritățile în astfel de situații. 


Profesorul de drept constituțional Nicolae Osmochescu susține că, potrivit legii, președintele are dreptul să respingă o singură dată candidatura la funcția de ministru propusă de premier, iar dacă o respinge pentru a doua oară, aceasta înseamnă o încălcare a Constituției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5519 secunde