Igor Dodon: Susținătorii lui Hillary Clinton pregăteau o "revoluție galbenă" în Republica Moldova

115
Igor Dodon: Susținătorii lui Hillary Clinton pregăteau o
În cazul victoriei candidatei democrate Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie 2016 din SUA, în Republica Moldova ar fi fost întreprinsă o tentativă de revoluție colorată, a declarat duminică seara președintele prorus Igor Dodon, într-un interviu difuzat la postul de televiziune rusesc NTV, potrivit Agora.md.


După părerea sa, oponenții săi politici amenințau în timpul campaniei electorale "să organizeze un Maidan la Chișinău", după modelul revoltei de la sfârșitul anului 2013 începutul lui 2014 la Kiev, în cazul victoriei sale și nu ascundeau că acționau în colaborare cu echipa lui Hillary Clinton, conform paginii de internet a NTV în limba rusă.


Acest plan a eșuat datorită poziției sale dure și a victoriei lui Donald Trump în Statele Unite ale Americii, susține Dodon.


"Imediat după alegeri am spus clar: băieți, nu vă jucați cu focul. Dacă va fi necesar, vom apăra această victorie cu orice preț. Cred că acesta este primul argument. Iar al doilea, nu mai puțin important, momentul geopolitic. În alegerile prezidențiale din SUA au pierdut acei care au susținut revoluțiile colorate în diferite țări. 


Adversarii mei nu ascundeau faptul că au acționat în tandem și au fost sprijiniți de echipa lui Clinton. Sunt sigur că, dacă ar fi fost o situație diferită în Statele Unite, am fi avut în (Republica) Moldova o lună foarte fierbinte", a mai spus acesta.
Pagina a fost generata in 0.4646 secunde