Iluzia optică imposibil de descifrat la prima vedere

384
Iluzia optică imposibil de descifrat la prima vedere - iluzie-1640267173.jpg

Articole de la același autor

Iluziile optice exploatează schimbarea dintre ceea ce ochii noştri văd şi ceea ce creierul percepe. Iar cea mai nouă iluzie optică care circulă pe internet și care se joacă nemilos cu mintea ta înfățișează două cranii. Vezi cum o explică specialiștii.


Mai exact, iluzia cu cranii îți dă senzația că cele două culorii ale craniilor sunt diferite, unul având culoare mov iar celelalt portocaliu. Însă, de fapt, cele două cranii au aceeași culoare - roșie. Astfel, dacă iei benzile albastru-închis de pe craniul din stânga și cele galbene de pe craniul din dreapta, vei realiza că singura culoare rămasă este roșu.

Potrivit Realitatea.net specialiștii spun că este vorba despre iluzia Munker-White care schimbă percepția a două tonuri identice de culori, atunci când acestea sunt plasate lângă culori diferite.


Mulți neurologi consideră că semnalele neuronale responsabile cu transmiterea informațiilor despre pigmenții din câmpul nostru vizual sunt obținute în medie - creând o culoare undeva la mijloc. În cazul de față, un craniu este acoperit de dungi albastre în prim plan și celălalt cu dungi galbene. Astfel, roșul împrumută nuanțele din jur și pare să se transforme într-o cu totul altă culoare. Nu vă lăsați păcălit: urmați ambele cranii mergând drept.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde