IMAGINEA ZILEI, surprinsă după o furtună

362
IMAGINEA ZILEI, surprinsă după o furtună - 62011743-1546263906.jpg

Articole de la același autor

O furtună masivă din nordul Australiei a forțat zece broaște de trestie să se urce pe spinarea unui piton de trei metri și jumătate, scrie Guardian . Paul și Anne Mock erau în casa lor din îndepărtatul oraș australian Kununurra, când o furtună a adus la sol o cantitate foarte mare de precipitații.

Îngrijorat pentru micul său baraj, Paul Mock a ieșit afară în timpul ploii cu fulgere. "Nivelul apei din lac era atât de mare că umpluse vizuinele broaștelor de trestie de pe maluri și ele erau pe iarbă, erau mii", a povestit Paul. "

El era în mijlocul pajiștii, căutând un loc mai înalt", a continuat el. "El" era Monty, un piton local de 3,5 metri ce fugea și el de nivelul crescând al apei, dar și cu câțiva "pasageri".

"Pur și simpul se mișca pe iarbă cu viteza maximă de care era în stare cu broaștele ținându-se bine pe el. M-am gândit că este fascinant faptul că unele dintre reptilele locale s-au obișnuit cu broaștele de trestie și nu le mănâncă", a adăugat australianul.

Broaștele de trestie sunt o specie dăunătoare în nordul Australie, în ultimele decenii ele invadând comunitățile și distrugând ecosistemele și animalele locale, care adesea mor după ce îi mănâncă pe acești invadatori toxici, cu care nu sunt obișnuite. Broaștele de trestie sunt originare din America Centrală și de Sud și au devenit o mare problemă, din cauza toxicității lor, în regiunile de pe glob unde au ajuns, scrie hot news.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.364 secunde