IMAGINI DRAMATICE! Cutremur puternic în Mexic: Sunt peste 200 de morți. Ce spune MAE

174

Articole recomandate

Bilanțul cutremurului de ieri, din Mexic, a ajuns la cel puțin 224 de morți, au anunțat oficialii mexicani. Seismul de magnitudine 7,1 a lovit în centrul țării marți, chiar în timp ce era în desfășurare o simulare de cutremur. Sirenele au sunat, dar mulți locuitori au crezut totul face parte din exercițiu și nu au reacționat.






 "Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Menționăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora", annunța MAE.




Cetățenii români afectați de seismul produs în Mexic pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.




Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.




Jumătate dintre victime sunt în capitala Ciudad de Mexico, unde cel puțin 27 de clădiri s-au prăbușit total sau parțial. De asemenea, aproape 4 milioane de oameni au rămas fără curent electric.




Acest cutremur a lovit chiar în ziua în care acum 32 de ani, mii de persoane mureau în capitala Mexicului, tot din cauza unei mișcări de pământ.




21 de copii au fost uciși după ce școala în care se aflau s-a prăbușit. Alți 20 de elevi sunt dați dispăruți.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Stire din Social : CUTREMUR, vineri seară, în România
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017
Stire din Social : Cutremur în România, azi
Sâmbătă, 05 August 2017
Stire din Social : România, zguduită de un nou CUTREMUR
Pagina a fost generata in 1.3548 secunde