Imagini inedite cu câinii dingo. Rasa sălbatică trăieşte pe insula turistică Fraser

284
Imagini inedite cu câinii dingo. Rasa sălbatică trăieşte pe insula turistică Fraser - cainidingo-1629034424.jpg

Articole de la același autor

Imaginile surprinse cu o cameră de luat vederi fixată la gâtul unui câine dingo le-au oferit cercetătorilor informaţii inedite despre această rasă de câine sălbatic care trăieşte pe insula turistică Fraser, din Australia, în cadrul unui program destinat protejării acestor animale, precum şi a vizitatorilor. Potrivit autorităţilor, unele dintre exemplarele de dingo nu se mai tem de oameni, după ce aceştia i-au hrănit sau după ce au consumat resturi alimentare oferite de turiști.

„Fie că arată cum este fotografiat de turişti sau cum scurmă prin nisipul de pe plaja acestei insule clasate în patrimoniul mondial UNESCO, situată la circa 400 de kilometri nord de Brisbane, camera ataşată la gâtul câinelui a filmat timp de o lună viaţa cotidiană a animalului, care aparţine unei specii cunoscute sub denumirea wongari”, potrivit Ministerului Mediului din Queensland (nord-est).

„Imaginile sunt superbe şi arată locurile prin care umblă exemplarul de wongari, cum face rost de hrană şi de apă. Ne permit să vedem momente din viaţa intimă pe care o împarte cu partenerul”, a explicat Linda Behrendorff, responsabilă de acest program, potrivit AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.808 secunde