ÎN ALERTĂ MAXIMĂ! Premierul chinez, primele măsuri

311
ÎN ALERTĂ MAXIMĂ! Premierul chinez, primele măsuri - poluarechina-1394016837.jpg

Articole recomandate

Premierul chinez Li Keqiang a anunțat miercuri că "declară război" poluării, răspunzând astfel la îngrijorările crescânde ale populației în legătură cu smogul dens care acoperă orașele din nordul țării, dar și în ceea ce privește problemele referitoare la siguranța alimentară.


După trei decenii de industrializare și urbanizare accelerată, cea de-a doua economie mondială, unde 70 la sută din energie este furnizată de centralele pe cărbune, se confruntă în ultimele luni cu o gravă poluare atmosferică.


Deteriorarea mediului reprezintă "un avertisment al naturii în fața unui model de dezvoltare orb și ineficient", a apreciat premierul Li Keqiang, într-un discurs susținut în deschiderea sesiunii anuale a Adunării Naționale Populare (ANP) de la Beijing.


"Trebuie să declarăm cu fermitate război poluării, așa cum am făcut împotriva sărăciei", a subliniat premierul chinez, care a preluat conducerea Guvernului de la Beijing în urmă cu un an.


"50.000 de centrale pe cărbune vor fi închise în cursul acestui an", centralele termice vor fi modernizate și "șase milioane de mașini vechi vor fi scoase din circulație", a precizat premierul Li Keqiang, scrie Mediafax.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Actual : Accident rutier TERIBIL în CHINA
Pagina a fost generata in 0.6245 secunde