În două luni, SUA ar putea aproba vânzarea de F-16 către Turcia

110
În două luni, SUA ar putea aproba vânzarea de F-16 către Turcia - suaturcia-1667571633.jpg

Articole de la același autor

Procesul de aprobare de către SUA a vânzării de avioane de luptă F-16 către Turcia, ţară membră NATO, decurge favorabil şi s-ar putea finaliza în două luni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

Turcia a solicitat SUA, în octombrie 2021, să-i vândă 40 de avioane F-16 produse de Lockheed Martin Corp şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de război existente, după ce achiziţia de F-35 a căzut.

CNN Turk îl citează pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Ibrahim Kalin care, într-un interviu acordat recent acestui canal de televiziune, a afirmat că administraţia preşedintelui Joe Biden depune eforturi sincere în această privinţă.

„Nu este foarte uşor să faci un pronostic clar, dar există se pare o mare probabilitate ca procesul să se finalizeze într-o lună sau două”, a spus Kalin, întrebat dacă SUA ar putea vinde aparate F-16 Turciei.

„Când asta se va întâmpla, problema legată de F-16 - atât modernizarea, cât şi achiziţionarea de noi avioane F-16 - va fi rezolvată”, a adăugat el.

În septembrie, preşedintele Erdogan a declarat că a primit un feedback pozitiv din partea a doi senatori americani cu care s-a întâlnit la New York cu privire la sprijinul lor potenţial pentru această vânzare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3461 secunde