În noiembrie am putea avea 25.000 de cazuri pe zi. Vaccinarea rămâne primul lucru pe care îl putem face, dar trebuie făcută rapid

187
În noiembrie am putea avea 25.000 de cazuri pe zi. Vaccinarea rămâne primul lucru pe care îl putem face, dar trebuie făcută rapid - vaccin-1634829306.jpg

Articole de la același autor

Scenariu dur avansat de specialiștii români în sănătate publică: în actualul ritm de evoluție a pandemiei, în noiembrie am putea ajunge la 25.000 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. 


Potrivit Digi24, Adrian Pistol, șefa Centrului pentru Cotnrolul Bolilor Transmisibile din Institutul de Sănătate Publică a explicat că e nevoie ca vaccinarea să avanseze rapid pentru ca numărul de noi infectări să scadă.


„Cred că vaccinarea rămâne primul lucru pe care îl putem face, dar acest lucru trebuie făcut cât mai repede posibil, pentru ca ritmul de creștere să încetinească astfel încât să se și simtă în numărul total de cazuri și mai ales în numărul de cazuri severe și în numărul de decese. Dar concomitent, până când efectele vaccinării se vor vedea, portul măștii, distanțarea fizică și socială, deci renunțarea la o serie de activități care implică aglomerări umane, și normele de igienă normale - cu cât le aplicăm cu mai mare rigurozitate, ne vor ajuta să trecem peste această perioadă”, a spus șefa INSP.

„Este imperios necesar ca populația să înțeleagă că vaccinul e soluția demonstrată în foarte multe state din lume și din UE, care mai au infecții, dar nu au cazuri severe, spitale pline și acest număr impresionant de decese”, a adăugat ea.

„Carantina zonală face parte din măsurile nonfarmaceutice la care aplicăm. Aceste măsuri nu sunt degeaba inventate, ci pentru că au și ele un efect. Dacă acest tip de măsuri nu este însoțit și de o vaccinare a unui număr important de persoane, după carantină, fără vaccinare, fără populație imună într-un număr important, încet încet reluăm aceeași creștere a numărului de cazuri.

Măsurile au un efect limitat în timp, întrerup transmiterea virusului pe o perioadă de timp limitată. dar după aceea, ca să nu se mai înregistreze cazuri foarte multe, numai o populație imună poate să facă acest lucru”, a mai spus Pistol.

În ceea ce privește posibilitatea apariției unei noi tulpini în România, Pistol spune că este „o speculație”.

„Trebuie un număr foarte mare de populație că să ajungem la o tulpină mutantă. Nu putem să ne comparăm cu populația Indiei”, a explicat ea.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9632 secunde