Înalt demnitar, condamnat la închisoare pe viață pentru corupție

121
Înalt demnitar, condamnat la închisoare pe viață pentru corupție - cnscciocanelinstantasursafotogor-1525769535.jpg

Articole recomandate

O instanță din orașul Tianjin l-a condamnat marți la închisoare pe viață pe Sun Zhengcai, ex-ministru chinez al Agriculturii și fost secretar general al Partidului Comunist în provincia Chongqing, pentru luare de mită în valoare de 170 de milioane de yuani (22 milioane de euro), transmite agenția EFE.

Conform deciziei tribunalului, lui Sun îi vor fi interzise pe viață drepturile politice și îi vor fi confiscate de către stat toate proprietățile personale și câștigurile ilegale, potrivit Agerpres.




Procesul contra lui Sun Zhengcai, care până la căderea sa în dizgrație era considerat ca unul dintre principalii candidați să-i succeadă în funcție președintelui chinez, Xi Jinping, a început în aprilie.

În iulie 2017, forul anticorupție al Partidului Comunist Chinez a început investigațiile față de Sun, care atunci era membru al influentului Birou Politic al partidului, iar în luna septembrie a fost exclus din rândurile formațiunii și destituit din toate funcțiile politice.

Câteva luni mai târziu, în februarie, procurorii au prezentat acuzațiile la adresa lui Sun, 54 de ani, conform cărora ar fi profitat de funcțiile politice ocupate la Beijing sau în provincia nord-estică Jilin pentru a primi mari sume de bani și proprietăți.

Sun "și-a admis vinovăția, a arătat că regretă faptele și că va accepta sentința", au informat autoritățile la începutul procesului, care se înscrie în campania anticorupție inițiată de Xi de la preluarea președinției în 2013 și soldată cu pedepse pentru numeroși oficiali ai Partidului Comunist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0545 secunde