Înaltul reprezentant al UE Josep Borrell a condamnat violenţele de la protestul din Bruxelles

120
Înaltul reprezentant al UE Josep Borrell a condamnat violenţele de la protestul din Bruxelles - inaltul-1643026768.jpg

Articole recomandate

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a condamnat violenţele şi distrugerile din timpul unui protest masiv desfăşurat duminică la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare ale autorităţilor belgiene, potrivit agenţiei DPA, consultat de Agerpres.

În violenţele care au izbucnit, au fost sparte geamuri ale birourilor Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene, principalul organism diplomatic al acesteia. Josep Borrell a postat pe Twitter o fotografie a unui geam spart şi a mulţumit poliţiei pentru intervenţie. „Condamn cu fermitate distrugerile şi violenţele fără sens de la manifestaţia de la Bruxelles”, a scris el.

O mulţime de aproximativ 50.000 de persoane a ieşit duminică în stradă la Bruxelles pentru a protesta împotriva măsurilor de sănătate ale autorităţilor belgiene, acţiunea degenerând în violenţe chiar în cartierul european al oraşului. Demonstranţii au aruncat cu obiecte în poliţie şi au vandalizat unele clădiri, determinând poliţia să răspundă cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde