Ayatollahul Ali Khamenei:

"Inamicii încearcă să semene discordie între Teheran și Bagdad"

151

Articole recomandate

Ghidul suprem iranian, Ali Khamenei, a declarat, ieri, că inamicii încearcă să semene discordie între Iran și Irak, vecinul său zdruncinat de aproape o săptămână de manifestații de amploare în cursul cărora peste 100 de persoane au fost ucise, informează France Presse. 


"Iranul și Irakul sunt două națiuni ale căror inimă și suflet sunt legate. Inamicii încearcă să semene discordie, dar ei au eșuat și complotul lor nu va avea niciun efect", a scris Khamenei într-o postare pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii despre identitatea "inamicilor". 


Potrivit agenției oficiale Irna, această postare pe Twitter vine ca reacție la manifestațiile care au loc de la 1 octombrie în Irak, în principal la Bagdad și în sudul țării majoritar șiit, pentru a cere plecarea guvernului actual irakian acuzat de corupție, precum și aplicarea de reforme economice. 


Autoritățile irakiene au acuzat "sabotori și lunetiști neindentificați" infiltrați pentru a trage în manifestanți și în forțele de ordine. Potrivit unor surse medicale și de securitate, opt dintre cele peste 100 de persoane ucise sunt polițiști. Alte peste 6.000 de persoane au fost rănite.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6701 secunde