Încăierări în parlamentul slovac, generate de discuţiile privind un acord militar controversat cu SUA

86
Încăierări în parlamentul slovac, generate de discuţiile privind un acord militar controversat cu SUA - incaierari-1644415772.jpg

Articole recomandate

Scene tumultuoase au marcat, marţi, o sesiune specială a parlamentului slovac de la Bratislava, consacrată dezbaterii unui acord militar controversat cu Statele Unite, informează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

La începutul dezbaterii, parlamentari de extremă dreapta au blocat podiumul vorbitorului cu un steag slovac pentru a-l împiedica să vorbească pe ministrul conservator al apărării, Jaroslav Nad.

Când doi parlamentari ai formaţiunii liberale care participă la coaliţia de guvernământ au stat în faţa politicienilor şi au blocat podiumul cu un steag ucrainean, extremiştii de dreapta au turnat apă peste ei. În încăierările care au urmat, alţi parlamentari de extremă dreaptă au smuls liberalilor steagul ucrainean şi i-au înlăturat masca unuia dintre aceştia.

Şedinţa, care a continuat până seara, a trebuit să fie întreruptă de mai multe ori, din cauza huiduielilor.

Ministrul apărării a justificat importanţa acestui acord, pe care l-a semnat, săptămâna trecută, la Washington, prezentându-l ca pe o garanţie de securitate pentru Slovacia.


Cele două partide social-democrate de opoziţie resping însă acest acord, la fel ca şi extremiştii de dreapta care sunt reprezentaţi în parlament de şase ani.

Acordul are nevoie de aprobarea parlamentului pentru a intra în vigoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4078 secunde