Incendii devastatoare în Grecia, Turcia şi Italia

242
Incendii devastatoare în Grecia, Turcia şi Italia - incendiidevastatoare-1627911461.jpg

Articole de la același autor

În partea de nord a Mediteranei, în Grecia, Turcia și Italia sunt incendii de vegetaţie de amploare. O mare parte din insula Rhodos a rămas duminică fără curent electric și apă, din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. Soldații greci au venit să ajute pompierii care se luptă cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate parțial. Incendiul din Rhodos s-a extins mai repede decât se așteptau autoritățile, din cauza temperaturilor mari și a vegetației foarte uscate. Ambele centrale electrice de pe insulă au fost închise, așa că s-a întrerupt curentul și apa. Zeci de pompieri au intervenit de urgență. Au primit ajutor de la voluntari, de la armata elenă și de la avioane specializate. Aeronavele au luat apă direct din mare. Sunt incendii și în partea continentală a Greciei, mai precis în apropiere de Patras, în Peloponez. Focul a început în pădurile din zona de deal și s-au extins apoi în zona de coastă. De asemenea, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint și Atena a fost blocată. Pe unde au trecut flăcările, au rămas în urmă distrugeri mari.


„Măslinii mei au ars, doar animalele mari au scăpat. Magazia cu 300 de pachete pentru vânzare a ars, la fel și găinile, iepurii, tot”, se plânge un localnic.

„Avem multă pădure și nu a ars niciodată în ultimii 100 de ani”, spune un altul. Peste 100 de incendii în 5 zile şi în Turcia. La nici treizeci de kilometri nord de Rhodos este stațiunea Marmaris din Turcia. Aici continuă să ardă pădurile din apropierea hotelurilor. Opt oameni au murit din cauza flăcărilor în Turcia. Incendii sunt însă și în Sicilia. Pompierii au avut peste 250 de intervenții. Focul a ajuns chiar pe o plajă din Catania, unde au ars umbrelele și șezlongurile din lemn. Sute de turiști au fost evacuați pe mare. Pe de altă parte, Italia se confruntă zilele acestea cu fenomene meteorologice extreme. În nord, țara este grav afectată de inundații în urma ploilor abundente, în timp ce în sud, temperaturile ridicate au ajutat la răspândirea a sute de incendii, unele dintre ele extrem de aproape de zonele rezidențiale. Canicula, care agravează incendiile, va mai continua câteva zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0934 secunde