Incendiile de la periferia Ierusalimului sunt sub control

216
Incendiile de la periferia Ierusalimului sunt sub control - anbnjmhhc2g9yjbkmgrlyzgwyzdhmddi-1629269110.jpg

Articole de la același autor

Incendiile care au devastat păduri de la periferia Ierusalimului începând de duminică după-amiază au fost aduse sub control, au anunţat serviciile de pompieri într-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.

''După 52 de ore de luptă cu flăcările, toate focarele de incendii din jurul Ierusalimului au fost aduse sub control'', se precizează în comunicat.

Sute de familii au fost evacuate din zece sate situate la vest de Ierusalim pe perioada acestor trei zile de incendii, care au pârjolit 2.500 de hectare de pădure fără să facă însă victime, potrivit pompierilor.

Incendiile au izbucnit duminică, provocând nori masivi de fum, care au ajuns până în centrul Ierusalimului învăluind oraşul într-un miros înţepător.Pompieri palestinieni s-au alăturat marţi eforturilor colegilor lor israelieni, un gest salutat de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, care i-a mulţumit într-un mesaj în limba arabă pe Twitter preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

''Mulţumesc preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru iniţiativa de a trimite pompieri în sprijinul Israelului... în scopul salvării de vieţi omeneşti şi în interesul nostru comun'', a scris pe Twitter Gantz.Prim-ministrul israelian Naftali Bennett, care a survolat în elicopter regiunea afectată de incendii, i-a felicitat şi le-a mulţumit pompierilor ''pentru devotamentul şi profesionalismul lor''.

Circa 1.500 de pompieri şi 20 de aeronave care au realizat peste 400 de zboruri au participat la lupta cu flăcările, potrivit pompierilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3273 secunde