Incendiu devastator! Cel puțin 10 case au fost mistuite de flăcări

143
Incendiu devastator! Cel puțin 10 case au fost mistuite de flăcări - 144533679152630969-1450618152.jpg

Articole recomandate

Autoritățile australiene au dispus, azi, evacuarea mai multor comunități din cauza unor incendii de pădure izbucnite în sud-estul țării, unde cel puțin zece case au fost calcinate, relatează EFE.


Cel mai mare incendiu este localizat în nordul statului Victoria, la frontiera cu statul New South Wales, și se întinde cu mare viteză, alimentat de vânt și de căldura puternică, potrivit pompierilor, care se confruntă cu dificultăți de acces în zona afectată.

La sfârșitul săptămânii au fost declarate zeci de incendii în Victoria, New South Wales, Australian Capital Territory (ACT) și Tasmania, unele dintre ele fiind provocate de trăsnete.

Temperaturile înalte din timpul verii australe au contribuit în ultimii ani la o creștere a numărului incendiilor în Australia, situație pe care oamenii de știință o atribuie în parte încălzirii globale.

La 7 februarie 2009, un număr de 173 de persoane și-au pierdut viața, sate întregi au fost devastate și jumătate de milion de hectare de teren au fost calcinate de incendii în "Sâmbăta Neagră", în statul Victoria, una dintre cele mai mari tragedii din istoria Australiei, amintește agenția spaniolă de presă, citată de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Decembrie 2015
Stire din Actual : ȘASE ORE DE FOC, LA BORDUL UNEI NAVE!
Vineri, 18 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : INCENDIU ÎN CONSTANȚA!
Pagina a fost generata in 0.4612 secunde