Incendiu devastator în statul American Colorado

302
Incendiu devastator în statul American Colorado - incendiu-1339429980.jpg
Un incendiu necontrolat din regiunea Denver, în statul american Colorado, a determinat, duminică, evacuarea a mii de persoane și a avariat sau distrus complet 18 clădiri, în timp ce o persoană era dată dispărută, au anunțat autoritățile locale.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineață în apropiere de Fort Collins, la circa 100 de kilometri nord-vest de Denver. Focul era total necontrolat duminică seara, în pofida prezenței pe teren a aproximativ 250 de pompieri. Flăcările au distrus peste 8.000 de hectare de vegetație, potrivit unui comunicat al șerifului din comitatul Larimer, publicat duminică seara. O persoană este dată dispărută în continuare, au precizat autoritățile.

Aproximativ 2.600 de ordine de evacuare au fost emise sâmbătă și duminică, iar 18 clădiri au fost avariate sau distruse complet de incendiu, un număr care ar urma să crească, precizează comunicatul.

Pompierii au încercat fără rezultat să controleze flăcările, alimentate de vânt, care a suflat toată după-amiaza.

Un fulger ar putea fi la originea incendiului, potrivit șerifului, dar ancheta continuă pentru a determina cauzele cu certitudine.

Mai multe centre de cazare au fost deschise pentru a primi persoanele evacuate, iar o fermă a fost pusă la dispoziția crescătorilor pentru a-și adăposti animalele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7389 secunde