Încep să se vadă efectele caniculei la nivel global

178
Încep să se vadă efectele caniculei la nivel global - efectecanicula-1629117597.jpg

Articole de la același autor

Seceta şi canicula au pârjolit culturile de grâu din Canada în luna iulie, la câteva luni după ce o iarnă grea le-a lovit pe cele din Rusia. Pagubele provocate la doi din cei mai mari exportatori mondiali, precum şi îngrijorările legate de calitatea recoltei în SUA au dus cotaţiile la grâu la cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Asta a creat noi temeri cu privire la inflaţia preţurilor alimentelor pentru milioane de persoane vulnerabile, relatează Bloomberg.

Pierderile de producţie ale Canadei și Rusiei vor fi compensate doar parţial de câştigurile înregistrate în alte ţări, pentru o cultură agricolă care este plantată pe cea mai mare suprafaţă a globului şi care este utilizată pentru produse de bază precum pâine, paste şi cereale pentru micul dejun.

Cotaţiile futures la grâu la bursa de la Paris au crescut cu 9,5% săptămâna aceasta, până la cel mai ridicat nivel de după 2012, după ce Departamentul american al Agriculturii (USDA) şi-a redus estimările privind producţiile de grâu din Canada şi Rusia, ceea ce va afecta stocurile şi comerţul mondial. O recoltă mai mică de grâu în SUA creează presiuni suplimentare.

Impactul va fi resimţit atât de gospodării cât şi de guverne, în special din ţările sărace care se bazează pe importuri. Şi atât în SUA cât şi în altă parte, costurile mai mari la pâine vor reprezenta o nouă presiune asupra unui lanţ de aprovizionare cu alimente care se confruntă deja cu un deficit de mână de lucru şi probleme cu logistica.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.521 secunde