Incident radioactiv în Rusia. Zona unde a avut loc o explozie uriașă

231
Incident radioactiv în Rusia. Zona unde a avut loc o explozie uriașă - active-1574532514.jpg

Articole recomandate

Agenția de supraveghere sanitară a Rusiei (Rospotrebnadzor) a anunțat vineri că și-a intensificat monitorizarea nivelului de radiații în Orientul Îndepărtat rus.


Acest lucru este din cauza unei creșteri a acestuia în Marea Chinei de Sud în urma unui presupus ‘incident radioactiv’, transmite agenția de presă Interfax în pagina sa electronică, citând serviciul de presă al Rospotrebnadzor.


Până la ora actuală nu există vreun pericol pentru cetățenii ruși din regiunea respectivă, conform sursei citate, transmite Agerpres.


Rospotrebnadzor a aflat despre acest presupus incident din Rețeaua globală de monitorizare a mediului, dar nu a precizat ce anume s-a întâmplat acolo.


Potrivit Interfax, postul de radio american Hal Turner Radio Show a anunțat miercuri seara, citând surse militare, despre o puternică explozie subacvatică. Potrivit canalului media american, citat de agenția rusă de presă, o explozie cu o putere între 10 și 20 de kilograme TNT ar fi avut loc la o adâncime de aproximativ 50 de metri, iar versiunea unui cutremur a fost deja exclusă. În zona respectivă se află submarine americane, a mai indicat postul de radio menționat.


Rețeaua globală de monitorizare a mediului uRADMonitor Global Environmental Monitoring Network, la care face referire Rospotrebnadzor, reunește activiști civici din întreaga lume. Începând cu 21 noiembrie, rețeaua a înregistrat pe harta sa interactivă o creștere a nivelului de radiații (0,22-0,24 µSv / h) în zona orașului chinez Zhanjiang, cunoscut pentru întreprinderile sale din industria chimică, alimentară și constructoare de mașini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9291 secunde