Încolțiți de criză, spaniolii renunță la telefonul mobil

241
Spaniolii au renunțat în număr mare la serviciile de telefonie mobilă în luna octombrie, din cauza impactului recesiunii asupra populației, cei mai mari operatori continuând să piardă cotă de piață în favoarea companiilor mai mici care oferă prețuri mai bune la telefoane. 


Asemenea altor economii occidentale, în Spania numărul telefoanelor mobile este mai mare decât cel al locuitorilor.

Economia împotmolită în recesiune și șomajul ajuns la cote record, de peste 25%, au declanșat o avalanșă de deconectări de la rețelele mobile. Numai în luna octombrie, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a scăzut cu aproape 500.000, potrivit datelor anunțate de agenția de reglementare în telecom CMT, preluate de CNBC.

Movistar, operatorul local al grupului Telefonica, a pierdut 284.000 de utilizatori în octombrie, în timp ce Vodafone, a doua mare companie de pe piață, are cu 278.000 mai puțini clienți, potrivit CMT.

Raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, numărul telefoanelor mobile active a scăzut cu 3,8%.

"Sectorul telefoniei mobile nu își revine. Am bifat cea de-a noua lună consecutivă de scăderi. Companiile mai mici câștigă clienți, dar nu pot compensa pentru pierderile Movistar, Vodafone și Orange", notează agenția guvernamentală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Crește numărul șomerilor în Spania
Pagina a fost generata in 0.246 secunde