INCREDIBIL: S-au reîntâlnit după 78 de ani! Vezi povestea lor!

387
INCREDIBIL: S-au reîntâlnit după 78 de ani! Vezi povestea lor! - ddd-1581094333.jpg

Articole recomandate

Două surori din Rusia s-au reîntâlnit la sfârșitul lunii ianuarie, la 78 de ani după despărțirea lor petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cu ajutorul unei emisiuni televizate și a Poliției ruse, informează AFP, preluată de Agerpres. În momentul reîntâlnirii lor, Iulia și Rozalina Kharitonova, în prezent în vârstă de 92 de ani respectiv 94 de ani, s-au îmbrățișat, în timp ce rudele, aflate în jurul lor, au început să plângă, potrivit imaginilor publicate vineri de Ministerul rus de Interne. "Am căutat-o, am căutat-o mereu", repeta Rozalina, ținându-și sora de mână.

Cele două surori locuiau alături de părinții lor în Stalingrad, orașul în care a avut loc o luptă intensă, în momentul în care au fost separate în adolescență, în 1942, în timpul evacuării orașului din cauza bombardamentelor naziste. Născută în 1928, Iulia Kharitonova a fost evacuată cu mama ei și a ajuns în Penza, în timp ce Rozalina, născută în 1926, a fost relocată la 1.000 de kilometri spre est, în localitatea Celeabinsk din regiunea Ural, alături de angajații uzinei în care lucra.

După spusele sale, cele două femei s-au revăzut în ianuarie în Celeabinsk, după ce fiica Iuliei a cerut forțelor de ordine să o ajute să o găsească pe sora mai mare a mamei sale. Rozalina încercase deja să își găsească sora, fără succes, prin intermediul unei emisiuni de televiziune ruse ce are obiectivul de a-i reuni pe membrii unor familii destrămate. Poliția rusă, descoperind mărturia Rozalinei pe site-ul emisiunii, a făcut cercetări și le-a pus apoi în contact pe cele două femei, organizând astfel reîntâlnirea lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3319 secunde