India a urcat pe locul 2 în topul celor mai afectate țări de pandemie. Peste 90.000 de cazuri COVID într-o singură zi

127
India a urcat pe locul 2 în topul celor mai afectate țări de pandemie. Peste 90.000 de cazuri COVID într-o singură zi - india-1599461548.jpg

Articole recomandate

India a raportat duminică peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, stabilind astfel un nou record global pentru o singură zi. Țara asiatică a depășit Brazilia la numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus, urcând pe locul doi în lume cu un bilanț de peste 4,2 milioane de bolnavi COVID, scrie The Guardian. 


Experții medicali afirmă că India se confruntă cu al doilea val al epidemiei în anumite regiuni ale sale și că numărul de cazuri a crescut datorită dezvoltării capacităților de testare și din cauza relaxării restricțiilor ce vizau deplasările cetățenilor indieni.


În timp ce guvernul a redus restricțiile, India este în prezent țara unde numărul de cazuri crește cel mai rapid, cu peste 80.000 de noi cazuri pe zi, și cel mai mare număr de decese zilnic, peste o mie.


În doar treisprezece zile, a doua cea mai populată țară din lume a trecut de la 3 la 4 milioane de cazuri, mai rapid decât Statele Unite și Brazilia, scrie Agerpres.


Pandemia se răspândește în prezent în zonele rurale, cu un sistem sanitar inadecvat și, în același timp, reapare în orașe mari, precum New Delhi și Mumbai. Aproape un sfert dintre noile cazuri zilnice sunt înregistrate în statul Maharashtra, din care face parte Mumbai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5809 secunde