India se sufocă la propriu! Plan de acţiune pentru reducerea poluării, înainte să vină iarna

171
India se sufocă la propriu! Plan de acţiune pentru reducerea poluării, înainte să vină iarna - indiasesufoca-1664560371.jpeg

Articole recomandate

Capitala Indiei, New Delhi, va pune în aplicare un plan de acţiune ce include 15 paşi pentru reducerea poluării înainte de sosirea iernii, când cel mai poluat oraş din lume este învăluit într-un smog toxic, informează Reuters.

Nivelul ridicat de poluare reprezintă în fiecare an un punct sensibil pentru Delhi, concentraţia ridicată de microparticule din aer reprezentând un pericol pentru mulţi locuitori, în special în lunile octombrie şi noiembrie.

Autorităţile îi sfătuiesc pe locuitori să rămână în spaţiile interioare în această perioadă, în contextul în care arderea miriştilor înaintea unui nou sezon de semănat şi poluanţii rămaşi blocaţi o perioadă mai lungă în atmosferă pe fondul temperaturilor în scădere conduc deseori la închiderea şcolilor şi la introducerea unor restricţii privind utilizarea autovehiculelor private.

„Anunţăm un plan de acţiune de iarnă cu 15 puncte”, a declarat şeful guvernului din Delhi, Arvind Kejriwal, într-o conferinţă de presă la care a anunţat măsurile pentru reducerea poluării, în pofida impactului redus din ultimii ani al acestei campanii.

Măsurile pentru limitarea nivelului de microparticule din aer vor include instalarea de pistoale anti-smog şi aspersoare cu apă, a precizat oficialul.

Guvernul se va asigura, de asemenea, că populaţia nu va arde deşeurile, o cauză majoră a poluării.

Măsurile dure pentru reducerea poluării provocate de utilizarea autovehiculelor prevăd restricţii de circulaţie a maşinilor care funcţionează pe bază de motorină mai vechi de zece ani şi a celor alimentate cu benzină mai vechi de 15 ani.

Nivelurile de poluare ating cote maxime şi în timpul Diwali, festivalului hindus al luminilor, sărbătorit în acest an la 24 octombrie. Guvernul a reînnoit luna aceasta interdicţia de utilizare a artificiilor.

Guvernul din Delhi va recruta mii de voluntari pentru a asigura respectarea măsurilor antipoluare, a adăugat Kejriwal. Oficialul a solicitat, de asemenea, statelor vecine să asigure o aprovizionare constantă cu electricitate pentru a limita astfel utilizarea generatoarelor pe bază de motorină.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6055 secunde