India, un partener indispensabil în opinia preşedintelui Joe Biden

85
India, un partener indispensabil în opinia preşedintelui Joe Biden - india-1660568035.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Joe Biden a felicitat India pentru 75 de ani de independenţă şi a spus că Statele Unite şi India sunt parteneri indispensabili, care vor continua să lucreze împreună pentru a aborda provocările globale în anii următori, informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.
 

India a marcat, luni, 15 august, 75 de ani de independenţă, sărbătorind sfârşitul dominaţiei coloniale britanice în 1947.

„Statele Unite se alătură poporului Indiei pentru a-i onora călătoria democratică, ghidată de mesajul durabil al adevărului şi non-violenţei al lui Mahatma Gandhi”, a spus preşedintele Biden într-un comunicat, referindu-se la liderul mişcării de independenţă a Indiei.
 

„India şi Statele Unite sunt parteneri indispensabili, iar parteneriatul strategic SUA-India se bazează pe angajamentul nostru comun faţă de statul de drept şi promovarea libertăţii şi a demnităţii umane”, a precizat Joe Biden.

Preşedintele Biden a mai spus că, graţie comunităţii indiano-americane, Statele Unite sunt o naţiune mai inovatoare, mai incluzivă şi mai puternică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3195 secunde