Indonezia: Trei persoane decedate în urma cutremurului produs ieri

226
Indonezia: Trei persoane decedate în urma cutremurului produs ieri - cutremur-1345366355.jpg
Trei persoane au murit în timpul seismului cu magnitudinea de 6,3 produs ieri pe insula Sulawesi din centrul Indoneziei, a anunțat astăzi un oficial.

Cutremurul s-a produs în apropiere de regiunile muntoase Parigi Moutong și Sigi, generând panică în rândul locuitorilor care au fugit, îngroziți, din case.

"Dispunem de informații potrivit cărora trei persoane au murit, dintre care un băiat în vârstă de nouă ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho. Douăsprezece persoane au fost rănite și 40 de case avariate.

Seismul s-a produs la 56 de kilometri sud-est de orașul Palu, la ora 17.40 (12.40 ora României) și la o adâncime de 20 de kilometri.

Locuitorii din cartierele Parigi Moutong și Sigi, situate în apropiere de epicentru, au descris mișcări telurice violente timp de aproximativ 15 secunde și panica locuitorilor care au ieșit din case.

Arhipelagul indonezian este situat pe Cercul de Focal Pacificului, unde plăcile continentale intră în coliziune și sunt la originea unei importante activități seismice și vulcanice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2012
Stire din Actual : Cutremur devastator în Iran
Pagina a fost generata in 0.4143 secunde