Inginer român răpit în Nigeria. UPDATE: S-a activat celula de criză la MAE

170
Inginer român răpit în Nigeria. UPDATE: S-a activat celula de criză la MAE - ko-1476223721.jpg

Articole recomandate

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmați rămași neidentificați, afirmă surse citate de publicația nigeriană Daily Post.



Ambasada României la Abuja urmărește cu atenție cazul cetățeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetățeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanții misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autoritățile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum și cu familia cetățeanului român. De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind inițiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situației, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauție și responsabilitate.

UPDATE: Românul se numește Cristian Nedelcu, are 52 de ani, și a fost capturat alături de echipa sa în Delta State. Răpirea românului a fost confirmată de autorități, care au anunțat că este în desfășurare o operațiune de căutare.

Ambasadorul român în Nigeria a transmis un mesaj prin care precizează că deplânge incidentul și face apel la guvernul federal, Inspectoratul General de Poliție și alte instituții cu atribuții de securitate să ia toate măsurile necesare pentru salvarea cetățeanului român.

Incidentul a avut loc luni seară pe un șantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

Indivizi înarmați au atacat un grup care escorta cetățeni străini, reușind să răpească un inginer român.

Autoritățile nigeriene au confirmat incidentul armat și răpirea, precizând că a fost lansată o operațiune de căutare și salvare a ostaticului.

Ambasada României în Nigeria a cerut autorităților nigeriene să depună toate eforturile pentru salvarea cetățeanului român.

Acesta este al doilea caz de răpire a unui cetățean român într-o țară africană, în ultimii doi ani, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1379 secunde