Instituțiile UE iau măsuri pentru achiziționarea de echipamente medicale vitale

163
Instituțiile UE iau măsuri pentru achiziționarea de echipamente medicale vitale - institutii-1585054092.jpg
Parlamentul European (PE) lucrează cu statele membre pentru a se asigura că Uniunea Europeană poate achiziționa ventilatoare, măști și alte echipamente medicale pentru a fi puse la dispoziția spitalelor din întreaga Uniune, a anunțat, luni, PE într-un comunicat postat pe site-ul său, consultat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a instituit un sistem de colectare a echipamentelor medicale (prin intermediul rescEU), astfel încât livrările necesare pentru combaterea Covid-19 să poată ajunge rapid la statele membre care se confruntă cu o penurie de echipamente. Aceste echipamente sunt necesare pentru a trata pacienții infectați, pentru a proteja personalul sanitar și pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului.

Parlamentul European lucrează cu statele membre pentru a aproba rapid 40 din 50 milioane de euro pentru echipamente medicale de terapie intensivă, precum ventilatoarele, și echipamentele individuale de protecție, precum măștile reutilizabile.

De asemenea, statele membre își unesc forțele în temeiul Acordului de achiziții publice comune pentru cumpărarea de echipamente individuale de protecție, de ventilatoare ce susțin funcția respiratorie și de articole necesare pentru testarea coronavirusului. Colaborarea în acest fel le va oferi o poziție mai puternică pe piața mondială.

"Săptămâna trecută, Europa a luat mai multe decizii istorice de contracarare a Covid-19, inclusiv privind impactul asupra economiei UE. Nu spunem acest lucru suficient și nu îl spunem suficient de tare. Europa face tot posibilul pentru a salva vieți. Mecanismul de protecție civilă al UE a venit în trecut în ajutorul cetățenilor UE în urma cutremurelor, uraganelor, inundațiilor sau incendiilor forestiere. Acum utilizăm, pentru prima dată, fondurile UE prin intermediul rescEU pentru a sprijini eforturile statelor membre de combatere a virusului, prin asigurarea faptului că dispunem de echipamente medicale și de protecție atât de necesare. Aceasta este solidaritatea Uniunii Europene în acțiune", a declarat președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a PE, Pascal Canfin.

Potrivit acestuia, criza actuală arată, de asemenea, că existența unor mijloace suficiente pentru a răspunde nevoilor programului UE privind mecanismul de protecție civilă post-2020 este importantă, în conformitate cu poziția Parlamentului European. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1845 secunde