Insula Utoya, redeschisă la patru ani de la masacru

120
2
Insula Utoya, redeschisă la patru ani de la masacru - utoya-1439041826.jpg
Momente emoționante pentru supraviețuitorii masacrului de acum patru ani din Norvegia. Tabăra de vară de pe insula Utoya a fost redeschisă, în prezența a peste o mie de oameni. În iulie 2011, Anders Breivik a împușcat cu sânge rece 67 de oameni, la o întâlnire a tinerilor politicieni laburiști.Insula Utoya, deținută de organizația de tineret a Partidului Laburist Norvegian, a fost reabilitată: clădirile au fost renovate, terenurile de sport - refăcute și au fost ridicate construcții noi. În memoria celor uciși de Anders Breivik, oficialii au montat un inel uriaș din oțel, suspendat între brazi, în mijlocul pădurii, pe care au scris numele victimelor. Același lucru a fost gravat pe mici plăcuțe metalice prinse de copaci. Pentru supraviețuitori, reîntoarcerea pe insula Utoya a fost emoționantă, potrivit Digi24.ro.

Ruben Havik, supraviețuitor al atacului din 2011: Nu poți să uiți așa ceva. Și nici nu trebuie să uiți. Dar după o perioadă înveți să trăiești cu durerea, așa că lucrurile devin mai bune. Este un pic ciudat să fiu înapoi, dar în același timp mă simt foarte bine. Este o legătură specială între oamenii care au fost atunci aici.

La redeschidere a participat, alături de peste 1.000 de tineri, și un fost premier norvegian care fusese în tabără cu puțin timp înaintea atacului.

Gro Harlem Brundtland, fost premier al Norvegiei: Locul a devenit un simbol al opoziției în fața celor care vor să ne asuprească, să ne distrugă democrația și libertatea de exprimare.

La 22 iulie 2011, Anders Breivik a deschis focul în tabăra de vară a tinerilor laburiști de pe insula Utoya, dubă ce a ajuns acolo deghizat în polițist. Într-o oră și jumătate, cât a durat masacrul, bărbatul a ucis 67 de oameni. Anders Breivik susține că a vrut să apere Norvegia de Islam și de multiculturalism. În august 2012, el a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă pe care o prevede legea norvegiană.


Comentează știrea

Roxana
8 august 2015
Oferta de lucru!

Pentru toate localitățile! Bani din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutam urgent numai oameni extrem de seriosi și interesați colaboreze cu noi, pentru a lucra în timpul liber sau full-time, la alegere, în așa fel încât să obțină câștiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima lună. Vă rugăm să solicitați cât mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: rocsanailiescu@yahoo.com

adi
9 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com

Pagina a fost generata in 0.9301 secunde