Întâlnire Hollande-Putin, înaintea unui summit dedicat Ucrainei

87
Întâlnire Hollande-Putin, înaintea unui summit dedicat Ucrainei - putinhollande1-1443785752.jpg

Articole recomandate

Întâlnire Vladimir Putin și Francois Hollande. François Hollande va purta o discuție despre situația din Siria, cu Vladimir Putin, la Paris, înaintea unui summit menit să relanseze procesul de pace în Ucraina. Acest lucru se întâmplă după ce Casa Albă a denunțat atacuri aeriene "oarbe" asupra opoziției siriene din partea Kremlinului.

Întâlnire pe tema situatiei din Siria. Franța e îngrijorată de atacurile aeriene ale Rusiei

Rusia, care propune o cooperare în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), și Franța au poziții divergente cu privire la soarta președintelui sirian. Bashar al-Assad este susținut de către Moscova, însă Parisul vrea să-l vadă plecat de la putere cât mai rapid, acuzându-l că este principalul vinovat de haosul din Siria.

"Mesajul Franței către Rusia este clar: o cooperare în teatrul sirian nu poate fi concepută decât dacă sunt îndeplinite trei condiții: în primul rând ca atacurile aeriene în Siria sa vizeze gruparea Statul Islamic si Al-Qaida, ci nu alte obiective, în al doilea rând încetarea bombardamentelor în care este folosit armament chimic, iar în al trelea rând o tranziție politică clară, al cărei rezultat să fie plecarea președintelui Bashar al-Assad", potrivit unei surse din anturajul lui Hollande, citate de AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6156 secunde