Întâlnire Tillerson-Lavrov, în plin război al sancțiunilor dintre Moscova și Washington

135
Întâlnire Tillerson-Lavrov, în plin război al sancțiunilor dintre Moscova și Washington - intalnire-1505743203.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat american Rex Tillerson și omologul său rus Serghei Lavrov s-au întâlnit, duminică seara, la New York, înaintea începerii reuniunii Adunării Generale a ONU, în contextul în care relațiile dintre Washington și Moscova sunt la cel mai scăzut nivel, relatează AFP. 


Întâlnirea dintre cei doi miniștri de Externe, la sediul Misiunii Rusiei de pe lângă ONU, a avut loc în absența presei, iar în finalul convorbirilor, aceștia nu au făcut declarații de presă. 


În cursul reuniunii lor, Tillerson și Lavrov au reiterat angajamentele țărilor lor de a contribui la o diminuare a violenței în Siria și la crearea condițiilor pentru a face să progreseze procesul politic de la Geneva, conform unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA. 


Siria este unul dintre dosarele în care Washing-tonul speră să găsească teren comun cu Moscova. Cele două țări încearcă să mențină zona de "dezescaladare" din valea Eufratului, unde armatele lor luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, după un incident atribuit Rusiei. Forțele Democratice Siriene (FDS), o alianță arabo-kurdă sprijinită de Washington, au acuzat, sâmbătă, Rusia că le-a bombardat pozițiile în provincia Deir Ezzor din estul țării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde