Întâlnirea dintre Obama și Putin, incertă

57
Întâlnirea dintre Obama și Putin, incertă - obamaputin-1375461532.jpg

Articole recomandate

Întâlnirea dintre Barack Obama și Vladimir Putin a devenit incertă după ce Rusia a acordat azil temporar fugarului Edward Snowden, care a dezvăluit presei strategiile prin care agențiile americane îi spionează pe cetățeni.Statele Unite se declară "extrem de dezamăgite" de hotărârea Rusiei de a-i acorda azil politic temporar lui Edward Snowden și evaluează "utilitatea" întrevederii dintre președinții Barack Obama și Vladimir Putin, relatează AFP.

"Suntem extrem de dezamăgiți", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al președintelui Barack Obama, afirmând că nu este în niciun caz "o evoluție pozi-tivă".

"Domnul Snowden este acuzat că a dezvăluit informații clasificate și este vizat de trei capete de acuzare. Trebuia trimis în Statele Unite cât mai rapid. Decizia Rusiei afectează cooperarea de lungă du-rată dintre Moscova și Washington", adau-gă Carney.

Întrebat despre întrevederea pe care Barack Obama o are programată cu Vladimir Putin, în sep-tembrie, la Moscova, Carney a răspuns: "Evaluăm utilitatea acestei întâlniri".

Fostul consultant NSA Edward Snowden a mulțumit Rusiei pentru decizia de a-i acorda azil politic provizoriu un an, afirmând că "dreptatea a prevalat", conform unui comunicat difuzat de WikiLeaks și citat de AFP.

"În ultimele opt săptămâni, Administrația Obama nu a manifestat niciun fel de respect pentru legile naționale și internaționale, dar, în final, dreptatea a prevalat. Mulțumesc Rusiei pentru că mi-a acordat azil", a declarat Snowden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1301 secunde