Interdicţia pentru femeile afgane de a lucra cu ONU contravine Cartei sale, denunţă Organizaţia

3451
Interdicţia pentru femeile afgane de a lucra cu ONU contravine Cartei sale, denunţă Organizaţia - 1-1680778388.jpg

Articole de la același autor

Interdicţia ca femeile afgane să lucreze pentru ONU contravine Cartei Naţiunilor Unite care respinge orice segregare, a subliniat organizaţia mondială, avertizând că nu vor exista excepţii, notează agenţia AFP.

ONU a anunţat, marţi, că talibanii le interzic angajatelor sale afgane, până în prezent ferite de astfel de măsuri aplicate ONG-urilor, să lucreze cu Organizaţia în întreaga ţară.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „face apel la talibani să revoce imediat decizia”, a declarat purtătorul său de cuvânt, într-un comunicat. „Aceste femei sunt esenţiale pentru operaţiunile umanitare ale ONU, aplicarea acestei decizii va dăuna populaţiei afgane, dintre care milioane de persoane au nevoie de această asistenţă”, a continuat el.

În această ţară afectată de una dintre cele mai grave crize umanitare de pe planetă, aproximativ 23 de milioane de bărbaţi, femei şi copii au nevoie de ajutoare, potrivit ONU.

Or, în societatea afgană profund conservatoare şi patriarhală, nu este permis unei femei să vorbească cu un bărbat care nu îi este o rudă apropiată. Prin urmare, o femeie poate intra în contact doar cu un beneficiar de ajutor de acelaşi sex.

Aproximativ 3.900 de persoane lucrează pentru ONU în Afganistan, dintre care 3.300 naţionali, potrivit organizaţiei. Aproximativ 600 de femei se numără printre aceşti angajaţi, dintre care aproximativ 400 de afgane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5958 secunde