Interpol avertizează: Mafia va încerca să pună mâna pe vaccinurile COVID

536
Interpol avertizează: Mafia va încerca să pună mâna pe vaccinurile COVID - 1-1610281013.jpg

Articole recomandate

Mafia va încerca să pună mâna pe vacinurile COVID, avertizează poliția italiană, care arată că cererea foarte mare și oferta scăzută transformă acest produs într-o marfă extrem de căutată. Șeful Interpol a numit vaccinul împotriva coronaviruslui „aurul lichid al anului 2021”.  


„Interesul (mafiei - n.r.) în vaccin se datorează cererii mari și rezervelor mici”, se arată într-un raport intern al departamentului poliției care monitorizează infiltrarea mafiei în economie, scrie Politico, preluând site-ul Agenzia Italia.


Secretarul general Interpol, Jürgen Stock, a avertizat luna trecută că vaccinul va deveni „aurul lichid al anului 2021”, anticipând că grupări criminale vor încerca să-l fure din depozite sau atacând mașinile de transport. Mita către autoritățile sanitare este o altă modalitate prin care infractorii vor încerca să sară rândul la vaccinare.  Mafia a exploatat deja pandemia, accesând în mod fraudulos ajutoarele economice, iar acum țintește miliardele de euro pe care Italia le va primi de la Uniunea Europeană ca fond de recuperare economică, potrivit raportului.  


Grupările de crimă organizată își diversifică „obiectul de activitate”, îndreptându-se spre sectoare în creștere, cum ar fi firmele de curățenie sau de pompe funebre. O altă modalitate prin care mafia profită de pandemie, arată investigatorii, este de a împrumuta cu bani companiile aflate în dificultate, pentru ca apoi să le preia bunurile.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5536 secunde