Întorsătură de situație în cazul catastrofei aeriene de la Smolensk. Cine va fi pus sub acuzare

274
Întorsătură de situație în cazul catastrofei aeriene  de la Smolensk. Cine va fi pus sub acuzare - intorsaturadesitiuatie-1491312300.jpg

Articole recomandate

Mai mulți controlori de trafic aerian din Rusia vor fi puși sub acuzare de parchetul polonez pe motiv că ar fi provocat intenționat prăbușirea avionului prezidențial la Smolensk, în 2010. Incidentul a costat viața a 96 de persoane, printre care și pe cea a președintelui Lech Kaczynski.

Guvernul partidului naționalist Dreptate și Justiție (PiS) susține că nefericitul eveniment a fost, de fapt, un atentat și a început să conducă propria sa anchetă.

În urma unei noi analize a probelor, printre care se numără și înregistrări ale conversațiilor între avionul prezidențial și turnul de control din Smolensk, procurorii și-au permis să pună sub acuzare doi controlori de trafic și o persoană care se afla la acel moment în turnul de control, a spus procurorul șef adjunct Marek Pasionek, potrivit Hotnews.

Parchetul a anunțat că bucăți din avion au fost date unor laboratoare din străinătate pentru a verifica dacă prăbușirea ar fi putut fi provocată de explozibili. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4592 secunde