Inundaţii catastrofale în Germania şi Belgia. Cel puţin 91 de persoane şi-au pierdut viaţa

332

Articole de la același autor

Ploile torenţiale căzute în ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe ţări europene. Germania şi Belgia au fost cele mai afectate, dar inundaţii puternice sunt şi în Ţările de Jos şi în Luxemburg. Peste 91 de persoane au murit şi alte mii sunt date dispărute, potrivit BBC.



Bilanţul deceselor din Germania s-a modificat de la oră la oră, după ce ploile căzute au măturat tot în calea lor. „În unele zone nu a mai plouat atât de mult în ultima sută de ani”, a declarat pentru CNN Andreas Friedrich, purtător de cuvânt al serviciilor meteo din Germania. Vestul Germaniei a fost lovit de ploi torenţiale care au condus la creşterea nivelului râurilor, au rupt copaci şi au inundat drumuri şi locuinţe. Poliția germană anunțase în cursul dimineții de joi, 15 iulie, că 70 de persoane au dispărut în apropierea zonei viticole Ahrweiler, în landul Renania-Palatinat, după ce râul Ahr care se varsă în Rin s-a revărsat și a spulberat mai multe case, relatează Reuters. Districtul Euskirchen din landul Renania de Nord-Westfalia este cel mai grav afectat, cu 15 decese, a precizat poliţia locală care caută în continuare persoane date dispărute. Bilanţul s-ar putea agrava. În Schuld, la sud de Bonn, unde şase case de pe malul râului s-au prăbuşit, poliţiştii au anunţat că între 50 şi 60 de persoane sunt date dispărute. Localnicii au fost rugaţi să trimită poliţiei înregistrări video şi fotografii care ar putea oferi detalii despre persoanele dispărute. „În 2016, am cunoscut inundaţii extreme, dar acestea le-au depăşit cu mult”, a declarat Uli Walsdorf, director adjunct al departamentului de pompieri din Mayen.



Armata chemată în ajutor

Forţele armate germane ajută la operaţiunile de salvare a persoanelor în diferitele zone din Germania afectate grav de inundaţiile produse din cauza precipitaţiilor masive din ultimele zile. Aproximativ 300 de soldaţi au fost desfăşuraţi în regiunile cele mai afectate. Statele vecine regiunilor germane, Belgia şi Luxemburg sunt, de asemenea, afectate de intemperii. Numeroase case sunt inundate şi locuitorii lor au fost evacuaţi, potrivit autorităţilor luxemburgheze. În Belgia, armata a fost desfăşurată în patru din cele zece provincii ale ţării. Au fost puse la dispoziţie corturi pentru relocarea locuitorilor din Spa, localitate balneară inundată.



În Olanda, provincia Limburg, învecinată cu Germania şi Belgia, a înregistrat, de asemenea, daune semnificative. Mai multe căi de acces, inclusiv o autostradă foarte aglomerată, au fost închise din cauza riscului de inundaţii. Malu Dreyer, premierul Renaniei-Palatinat, a declarat că intenționează să viziteze zona inundațiilor. „Este o catastrofă! Avem morți, dispăruți și mulți oameni care încă sunt în pericol. Toate serviciile noastre de urgență sunt în acțiune non-stop", a spus Dreyer. Şi Angela Merkel, aflată în Statele Unite, în turneul de sfârşit de activitate ca şi cancelar, a transmis că este copleşită de gravitatea dezastrului. „Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile celor morți și dispăruți”, a spus, în numele cancelarului german, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, pe Twitter.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5157 secunde