Inundaţii în Coreea de Nord. Kim Jong Un îşi critică guvernul, considerându-l iresponsabil

212
Inundaţii în Coreea de Nord. Kim Jong Un îşi critică guvernul, considerându-l iresponsabil - 1-1692777104.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat gestionarea „iresponsabilă” de către guvernul său a inundaţiilor legate de recenta furtună Khanun, au informat media de stat, potrivit agenţiei AFP.

Filmările lor îl arată pe Kim într-un câmp de orez inundat din zona Nampho, în apă până la genunchi, dându-le instrucţiuni unor oficiali cu aspect sever şi care iau notiţe în timp ce stau la rândul lor în picioare în apă.

„Daunele nu au fost o calamitate din cauza dezastrelor naturale, ci un dezastru uman din cauza iresponsabilităţii leneşilor”, a spus el, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Kim i-a criticat sever pe oficialii guvernamentali, atacându-l în special pe prim-ministrul Kim Tok Hun. Acesta din urmă „a ocolit şantierul o dată sau de două ori cu atitudine de spectator”, a continuat agenţia.

Furtuna tropicală Khanun a trecut la începutul lunii august prin Coreea de Nord, o ţară vulnerabilă la inundaţii din cauza lipsei infrastructurii şi a defrişărilor.

Un chei avariat şi un sistem de drenaj inadecvat au favorizat inundarea a peste 560 de hectare de teren, inclusiv câmpuri de orez esenţiale. Potrivit KCNA, Kim a emis ordine de a-i pedepsi sever pe cei responsabili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.387 secunde