Inundaţii provocate de ploi torenţiale în Sydney. Mii de persoane au primit ordine de evacuare

128
Inundaţii provocate de ploi torenţiale în Sydney. Mii de persoane au primit ordine de evacuare - inundatiisydney-1656856793.jpg

Articole de la același autor

Regiuni extinse din Sydney se aflau duminică dimineaţă sub ape, după ce ploile torenţiale care au căzut în cel mai mare oraş al Australiei au provocat inundaţii severe în zonele cu altitudini mai joase din anumite suburbii, unde nivelul apei a ajuns până la 1,5 metri, informează DPA şi AFP.


Serviciul pentru situaţii de urgenţă din statul New South Wales le-a recomandat rezidenţilor din mai multe zone din Sydney să îşi părăsească locuinţele şi a anunţat că ploile vor continua să cadă cel puţin până luni. Numeroase străzi au fost inundate şi cel puţin 18 ordine de evacuare sunt în vigoare în vestul oraşului australian, o zonă afectată deja de inundaţii grave în luna martie.

Potrivit presei australiene, zona în care se află oraşul Sydney a primit deja o cantitate de precipitaţii de patru ori mai mare decât media multianuală pentru toată luna iulie.


Biroul de meteorologie din Australia a avertizat că apa din regiune ar putea să crească cel puţin până la acelaşi nivel care a fost înregistrat în timpul inundaţiilor din luna martie.

Totodată, barajul Warragamba s-a umplut duminică dimineaţă şi apa din acest bazin de acumulare a început să se reverse peste marginea sa superioară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1927 secunde