Inundațiile din Europa fac tot mai multe victime. Bilanţul creşte la 133 de morţi în Germania

272
Inundațiile din Europa fac tot mai multe victime. Bilanţul creşte la 133 de morţi în Germania - incendiu-1626508156.jpg
Bilanţul victimelor în urma inundațiilor devastatoare din Germania a crescut sâmbătă la cel puţin 133 de morţi, ceea ce ridică la 153 numărul deceselor înregistrate în Germania şi Belgia, două state europene puternic afectate de fenomene meteorologice extreme din ultimele zile, relatează AFP.


Conform informaţiilor actuale, 90 de persoane şi-au pierdut viaţa îîn landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii, a anunțat poliţia din Koblenz. Agenţia de presă DPA precizează că cele 90 de victime provin din districtul Ahrweiler, landul Renania-Palatinat.


Poliţia din acest district şi-a exprimat sâmbătă dimineaţă temerea că bilanţul deceselor confirmate ar putea creşte în următoarele ore, după ce a primit informaţii despre 618 eventuale victime. Acestea sunt persoanele date în continuare dispărute la două zile după inundaţiile masive care au lovit sever regiunea.


Decesele din acest land se adaugă celor 43 de decese din Renania de Nord-Westfalia, un alt land german lovit de dezastru şi celor 20 de decese înregistrate în Belgia. Autorităţile belgiene au raportat vineri după-amiază 20 de decese şi 19 persoane date dispărute.


Guvernul federal belgian a declarat o zi de doliu naţional pentru marţi, 20 iulie, în memoria victimelor inundaţiilor catastrofale din ultimele două zile. La miezul zilei, vor suna sirenele serviciilor de urgenţă şi de intervenţie rapid, apoi va urma un minut de reculegere. De asemenea, pe teritoriul Belgiei, drapelele vor fi coborâte în bernă.


Premierul Alexander De Croo a salutat vineri un "adevărat val de compasiune care străbate astăzi ţara noastră", în faţa inundaţiilor care "ar putea fi cele mai catastrofale pe care le-a cunoscut vreodată" Belgia.


Nivelul apei era pe punctul de a se stabiliza sau scădea sâmbătă în Valonia, sud-estul ţării, regiunea cea mai afectată de inundaţii din Belgia. Se aşteaptă ca această tendinţă să continue în următoarele ore, potrivit presei locale. (Sursa: Agerpres)
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5579 secunde