Invazia lui Putin a umplut Ucraina de cadavrele soldaților ruși

181
Invazia lui Putin a umplut Ucraina de cadavrele soldaților ruși - fondinvaziecadavre-1648140506.jpg

Articole de la același autor

A trecut o lună de când rușii au început războiul împotriva Ucrainei, iar bombardamentele aproape fără încetare și teroarea trupelor lui Putin au devenit o parte a vieții de zi cu zi pentru civilii ucraineni. Încălzirea vremii și venirea primăverii au adus cu ele, însă, o nouă problemă greu de gestionat pentru Ucraina – regiunea Mikolaiv, din sudul țării, a fost cuprinsă de mirosul greu de suportat al cadavrelor militarilor ruși, abandonați de armata rusă pe câmpul de luptă.

Situația a devenit atât de gravă încât autoritățile au făcut un apel la cetățeni să ajute la strângerea cadavrelor și punerea lor în saci.

În condițiile în care zăpada se topește, pământul începe să se dezghețe, iar temperaturile trec peste limita înghețului, regiunea Mikolaiv începe să se confrunte cu o altă problemă – mirosul de nesuportat al cadavrelor soldaților ruși care au umplut regiunea de când dictatorul de la Kremlin a început războiul împotriva țării vecine.

Într-un discurs video adresat rezidenților, guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a cerut ucrainenilor să ajute la strângerea cadavrelor și punerea lor în saci – „Nu suntem niște bestii, nu-i așa?”, i-a implorat el pe civilii ucraineni care au suferit până acum teroarea adusă de armata rusă, scrie CNN.


Mikolaiv a fost printre primele capitale regionale atacate de armata rusă după ce Putin a dat ordinul de invadare a Ucrainei în 24 februarie.

După ce au avansat, în primele zile ale războiului, în direcția centrului orașului, trupele ruse au fost respinse de armata ucraineană, lăsând în urmă un șir de soldați ruși morți, de vehicule și tancuri distruse.

Totuși, lupta pentru acest oraș continuă, iar ocuparea lui reprezintă un important obiectiv strategic pentru invadatori în încercarea lor de a subjuga Ucraina.

Kim s-a referit la ruși cu apelativul orci, făcând o trimitere la armatele monstruoase din romanele lui Tolkien și spunând că aceștia s-au retras lăsând în urmă cadavrele camarazilor lor – „sunt sute de cadavre peste tot, în toată regiunea”, a spus el.

Kim a mai cerut și ca trupurile fără viață ale militarilor ruși să fie puse în congelatoare și să fie trimise înapoi în Rusia pentru a fi identificate prin teste ADN.

După o lună de război, însă, încă nu este clar cum sau dacă rămășițele militarilor ruși sunt repatriate, în condițiile în care regimul a redus la tăcere orice încercare de a face cunoscut publicului rus informații cu privire la bilanțul deceselor.

Numărul exact al militarilor ruși uciși în Ucraina rămâne un mister. Cifrele oficiale date de regimul Putin erau de 498 de morți, până luni, când un tabloid pro-Kremlin a publicat un raport care actualiza bilanțul la 9.861.

Cifra, atribuită ministerului apărării rus și apoi retrasă de publicația respectivă, care a susținut că a fost atacată cibernetic, nu a fost confirmată de Kremlin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.259 secunde