Iohannis, de Ziua Mondială a Educației: Profesorii sunt modele pentru elevi, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării

111
Iohannis, de Ziua Mondială a Educației: Profesorii sunt modele pentru elevi, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării - klaus-1633437397.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj de Ziua Mondială a Educației. Președintele și-a reiterat „voința neclintită” pentru proiectul „România Educată” și a spus despre profesori că sunt „veritabile modele pentru elevii lor”, mai ales în contextul complicat al pandemiei de coronavirus.

„Educația este cheia unei societăți puternice, care cunoaște o dezvoltare sustenabilă și o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveți puterea de a transforma oameni, comunități și chiar întreaga societate. Sunteți cei care formează generațiile viitoare, care formează caractere și oferă tuturor copiilor, prin educație, șansa la o viață mai bună.

Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteți inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecție împotriva COVID-19.

Motto-ul care însoțește, anul acesta, ziua de 5 octombrie la nivel internațional este «Profesorii - în centrul procesului de recuperare în educație». Este o confirmare a faptului că doar împreună, prin susținerea și implicarea cadrelor didactice, putem depăși decalajul educațional generat de perioada pandemică.

Bucuria de a dărui cunoaștere și de a modela destine este simțită de fiecare profesor, care își dedică întreaga sa activitate dezvoltării fiecărui elev în parte și societății în ansamblu. Este o vocație unică și, trăind la rândul meu acest sentiment, înțeleg, dragi dascăli, misiunea pe care o aveți, greutățile pe care le întâmpinați și nevoia de a fi mereu alături de elevi. Pandemia a adus provocări și temeri multiple pe care însă ați găsit puterea să le depășiți și să le transformați în emoții pozitive: încredere, hotărâre și solidaritate.

Vă asigur de voința mea neclintită pentru a construi împreună România Educată, un proiect de țară în care dascălii sunt valorizați, respectați și susținuți, pe măsura rolului cheie pe care îl au în societate, fiind oameni care se dăruiesc azi binelui societății de mâine.

Îmi doresc să vă am parteneri în acest demers de construcție în care profesionalismul este fundamentul pe care dorim să clădim România Educată. Dascălii sunt garantul educației de calitate, iar profesionalizarea resursei umane din acest domeniu reprezintă un obiectiv prioritar pe care suntem obligați să îl îndeplinim pentru a dezvolta România de mâine.

Vă rămân alături, și nu doar astăzi, căci Ziua Educației este orice zi care se încheie cu o lecție învățată!”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4091 secunde