Irak: Au fost descoperite două gropi comune cu 90 de membri ai minorității yazidi uciși foarte probabil de jihadiști

134
Irak: Au fost descoperite două gropi comune cu 90 de membri ai minorității yazidi uciși foarte probabil de jihadiști - war-1513455287.jpg

Articole recomandate

Două gropi comune, cu rămășițele a 90 de membri ai minorității yazidi din Irak, despre care se consideră că au fost uciși de jihadiștii Statului Islamic, au fost găsite în orașul Sinjar din nord-vestul țării, au relatat sâmbătă localnici și mass-media, citate de Agerpres.ro.

Gropile comune au fost descoperite la sud-vest de Sinjar, pe care Statul Islamic l-a ocupat în 2014, a spus pentru DPA un luptător yazidi, Qassem Shavan.

El a adăugat că majoritatea corpurilor neînsuflețite sunt ale unor tineri localnici despre care se consideră că au fost executați de extremiști ai Statului Islamic.

Portalul irakian de știri Shafaq News, citând un oficial guvernamental neprecizat, a relatat că printre victime se numără de asemenea copii și femei, care par să fi fost uciși prin împușcare de jihadiști.

Nu este foarte clar când au fost descoperite cu exactitate gropile comune.

Statul Islamic îi consideră pe membrii minorității yazidi, adepți ai unei religii străvechi, drept 'adoratori ai diavolului'.

Gruparea extremistă a răpit mii de credincioși yazidi după ce a ocupat orașul Sinjar în august 2014, bărbații fiind uciși sau obligați să se convertească la islam.

Jihadiștii au transformat de asemenea în sclavi femei și fete yazidi.

Forțele kurde peshmarga din Iran, precum și milițiile minorității yazidi au recucerit orașul Sinjar în noiembrie 2015.

De atunci, în oraș au fost găsite mai multe gropi comune.

În această lună, Irakul a anunțat victoria militară asupra Statului Islamic și eliberarea întregului teritoriu care s-a aflat sub controlul grupării extremiste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9662 secunde