Iranul anunță că a dat o lovitură dură Statelor Unite

1169
1
Iranul anunță că a dat o lovitură dură Statelor Unite - iran-1335190895.jpg
Un oficial militar iranian de rang înalt a afirmat că Iranul a reușit să descifreze secretele unui avion fără pilot de spionaj american, de tip RQ-170 Sentinel, capturat în decembrie, și a început să realizeze o copie a acestuia, relatează AFP, citată de Realitatea.net.

"Voi prezenta patru indicii pentru ca americanii să înțeleagă în ce măsură am descifrat secretele avionului", a declarat la postul public de televiziune generalul Amir Ali Hadjizadeh, comandantul Forțelor aeriene și spațiale ale Gardienilor Revoluției, responsabile cu programul balistic iranian.

"În octombrie 2010, aparatul a fost trimis pentru probleme tehnice în California, unde a fost reparat, apoi a fost trimis la Kandahar (Afganistan) în noiembrie 2010, dar avea în continuare probleme tehnice", a explicat el.

Aparatul "a fost trimis apoi la un aeroport din apropiere de Los Angeles, în decembrie 2010 (...) și a survolat casa în care (Osama) ben Laden era ascuns cu două săptămâni înainte de a fi ucis" în Pakistan, în mai 2011, de militari americani, a adăugat acesta.

Iranul a capturat în decembrie 2011 un avion fără pilot de tip RQ-170 Sentinel, care pătrunsese în spațiul său aerian într-o misiune de spionare a instalațiilor nucleare, potrivit presei americane.

Teheranul a afirmat că a reușit să preia controlul acestui aparat sofisticat pentru a-l obliga să aterizeze în deșert, unde a fost recuperat aproape intact, în timp ce Washingtonul a precizat că l-a pierdut din cauza unei defecțiuni.

Oficialii militari americani au minimizat însă incidentul, apreciind că Iranul nu are expertiza necesară pentru a descifra secretele aparatului.

Însă generalul Hajizadeh a preci-zat că Iranul a început deja "să producă o copie a (avionului) RQ-170", refolosind tehnologia celui capturat.

Comentează știrea

masina cu soldati
24 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3744 secunde