Iranul asigură Irakul de respectul deplin al suveranității sale

178
Iranul asigură Irakul de respectul deplin al suveranității sale - iranul-1578612344.jpg

Articole recomandate

Iranul a dat asigurări, miercuri, într-o scrisoare adresată Organizației Națiunilor Unite de respectul său deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Irakului, după ce Teheranul a lansat, cu o zi înainte, 22 de rachete asupra unor baze irakiene unde staționau soldați americani, notează AFP. 


Aceste tiruri i-au atras Iranului convocarea ambasadorului său la Bagdad. 


Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterres, și Consiliului de Securitate, ambasadorul Iranului la Națiunile Unite, Majid Takht-Ravanchi, a subliniat că țara sa are un "respect deplin pentru independența, suveranitatea, unitatea și integritatea teritorială a Irakului". 


"Operațiunea a fost precisă și a vizat obiective militare astfel încât să nu provoace pierderi colaterale în rândul civililor și instalațiilor civile din zonă", a adăugat diplomatul iranian în această scrisoare difuzată de ambasada Republicii Islamice. 
"Iranul se angajează să mențină pacea și securitatea internațională și subliniază că nu caută o escaladare sau războiul", a precizat Majid Takht-Ravanchi. "Irakul este o țară independentă și nu vom permite să devină un câmp de luptă", a indicat, într-un comunicat, Ministerul irakian de Externe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4848 secunde