Iranul atenționează Berlinul, Londra și Parisul împotriva "consecințelor" privind acordul nuclear

259
Iranul atenționează Berlinul, Londra și Parisul împotriva

Articole recomandate

Iranul a atenționat, ieri, Berlinul, Londra și Parisul împotriva "consecințelor" deciziei lor de a declanșa procesul de reglementare a diferendelor prevăzut prin acordul internațional asupra programului nuclear iranian din 2015, informează AFP și EFE.
"Desigur, dacă europenii (...) încearcă să abuzeze (de acest proces), ei trebuie de asemenea să fie gata să îi accepte consecințele, care le-au fost deja comunicate", a subliniat Ministerul de Externe iranian într-un comunicat.


Franța, Germania și Marea Britanie, cele trei state europene co-semnatare ale acordului nuclear din 2015 cu Iranul, au declanșat mecanismul de reglementare a diferendelor, prevăzut în text, pentru a constrânge Teheranul să revină la respectarea angajamentelor asumate, au anunțat șefii celor trei diplomații, într-un comunicat comun emis marți, indicând însă că nu se alătură campaniei de presiune maximă purtate de SUA împotriva Republicii islamice.


În baza acordului semnat în 2015 la Viena, cunoscut ca Planul comun de acțiune cuprinzător (JCPOA), Iranul a convenit cu Franța, Germania, Marea Britanie, China, Rusia și SUA să-și limiteze programul nuclear, în schimbul unei ridicări a sancțiunilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4739 secunde